Kutak za volontere

Udruga „Val“ nudi mogućim volonterima višestrani pristup upoznavanja socijalnog okruženja otoka s međugeneracijskim pristupom za dobrobit naše male zajednice. Ako želite volontirati u projektima i programima Udruge „Val“, javite se s kratkim životopisom na email: val.lastovo@gmail.com Dobrodošli su volonteri svake dobi!

PRIJAVI SE ZA PRAKSU U UDRUZI „VAL“ LASTOVO

Završio/la si fakultet društveno-humanističkog usmjerenja i do sada nisi imala priliku svoje znanje primijeniti u praksi? Zainteresirana si svojim znanjem doprinijeti društvenom napretku, ali ne znaš kako je to moguće? Imaš ideje za inovativno rješavanje problema u zajednici, a nisi siguran/a kako to ostvariti?

Pozivamo te da se prijaviš na praksu u udruzi!

Što nudimo?

  • 80 sati prakse u udruzi
  • Usavršavanje postojećih i usvajanje novih vještina i znanja
  • Vodstvo stručnog i iskusnog mentora/mentorice
  • Detaljni i obrazloženi komentari mentora/ice na obavljenu praksu, pismo preporuke mentora za buduće poslodavce nakon odrađene prakse sukladno tome koje vještine i znanja si demonstrirao/la za vrijeme prakse, kao i potvrda o završenoj praksi koja uključuje popis uspješno obavljenih zadataka ili stečenih znanja ili vještina
  • Mogućnost pokretanja i razvoja vlastitog projekta ili inicijative

 Malo više o našoj udruzi i zanimljivim projektima na kojima radimo:

Naša udruga se bavi radom za otočno društvo boljih mogućnosti I potpore mladima I starijima. Naša vizija je dati svim stanovnicima otoka Lastova mogućnost rasta i međusobne suradnje za društvo zajedničkih vrijednosti i uvažavanja. Način našeg rada je prepoznati potrebe društva te prilagoditi projekte i programe istima. 

Što očekujemo?

→ Aktivno sudjelovanje na programu prakse koji je prije početka prakse usklađen s mentorom (o terminima i intenzitetu odrađivanja 80 sati dogovaraš se izravno s mentorom)

→ Spremnost za evaluaciju vlastitih vještina, znanja i pristupa s ciljem napredovanja tijekom programa prakProaktivni pristup i spremnost za razvijanje vlastitog projekta tijekom programa prakse

→ Aktivno sudjelovanje u sva četiri modula programa prakse

→ Izraženi interes za buduće zaposlenje ili drugi oblik doprinosa u civilnom društvu te interes za širi spektar tema od društvenog značaja (npr. održivi razvoj, politička kultura, prava manjina i slične teme)

Kako izgleda program?

Imat ćeš se prilike specijalizirati u:

→Vođenju projekata

Praksa je osmišljena u 4 glavna modula:

Modul 1 – Upoznaj sektor                                        

Tijekom ovog modula upoznat ćeš se s  timom i radom organizacije, te važnosti i načinima funkcioniranja civilnog društva

Modul 2 – Učenje kroz promatranje (‘job shadowing’)

Promatranje i upoznavanje s radom osoba zaposlenih u organizaciji će ti pružiti uvid u konkretne odgovornosti i zadatke koje radnici obavljaju na dnevnoj razini. Tijekom ovog perioda, sudjelovat ćeš u raznim aktivnostima organizacije (sastanci, organizacija događaja i slično) uz superviziju mentora.

Modul 3 – Primjeni znanje i vještine

Tijekom ovog perioda, steći ćeš iskustvo timskog rada te ćeš biti odgovoran/a za obavljanje konkretnih manjih zadataka u okviru unaprijed dogovorenih aktivnosti. Sudjelovat ćeš u pisanju tekstova, pripremi sadržaja, organizaciji događaja, pisanju objava za javnost i slično.

Modul 4 – Uradi sam

U zadnjem modulu, imat ćeš prilike razviti vlastiti projekt ili aktivnost koji će do kraja modula i implementirati. Sve aktivnosti provodit će se uz nadzor i potporu mentora. Nakon završetka projekta, napisat ćeš kratki izvještaj o radu i prezentirati svoj rad kolegama u udruzi.

Koji su kriteriji prijave?

Na program prakse u civilnom društvu možeš se prijaviti ako:

✔ imaš do 30 godina

✔ završio/la si ili završavaš fakultet društveno-humanističkog usmjerenja (uskoro ćeš diplomirati)

✔ nisi zaposlen/a u struci (nezaposlen/a si ili radiš izvan područja za koje si se obrazovao/la)

✔ motiviran/a si steći iskustvo u civilnom društvu

Do kada se možeš prijaviti?

Rok prijave za program prakse je 31.03.2021.

Prijavi se ovdje:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefK0vKerIHWSG3f9sp223RMnhFPF8jQKHsCfAflDvgCJp8hQ/viewform?usp=sf_link

Pitanja u vezi ovog poziva možete slati na email: val.lastovo@gmail.com 

Kada počinje praksa?

Praksa započinje 19.04.2021.

Intenzitet izvođenja prakse (koliko tjedana i koliko sati tjedno traje) dogovorit ćeš izravno s mentorom.

Prati projekt na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/socialinnovatorshr/

#NGOpraksa #NGOTrained

Ova praksa je dio projekta Social Innovators, koji je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Program u Hrvatskoj koordinira i implementira Inicijativa mladih za ljudska prava.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.

Podržite nas u radu Naši partneri i donatori