Menu

O nama

Udruga „Val“ za mlade

Kroz dugogodišnji rad i ostvarenje projekata koji povezuju generacije, prepoznali smo potrebu za rad s mladim otočanima. S toga smo 2014. g. proširili djelatnosti s kojima se ostvaruju ciljevi za dobrobit mladima.

Prvi subvencionirani projekt za mlade na otoku Lastovo je „Forum mladih Lastovo“. Kroz stvaranje mjesta i vremena susreta mladih od 12 do 17 godina starosti, omogućuje se savladavanje konkretnih, svakodnevnih životnih problema mladih na otoku i definicija problema depopulacije otoka Lastovo.

Središte naših programa, projekata i građanskih akcija je povećanje kvalitete života na otoku Lastovo i potpora mladima i starijima u planu poboljšanja svakodnevnih životnih okolnosti.

 

Udruga „Val“ za osobe treće životne dobi

Udruga „Val“ postoji od 2008. godine. Od svog nastanka je karika otočkog stanovništva treće životne dobi, koja povezuje potrebe korisnika s mogućnostima i razvija nove oblike pristupa.

Iskusni djelatnici i poznavanje individualnih potreba svakog građanina preko 65 godina starosti na otoku su naša prednost.

Ova platforma razvija konstantno novi pristup problemima koji nastaju, i kao takvi smo prepoznati i široj javnosti. Svaki projekt je dodatno iskustvo u konstantnom radu s ovom osjetlivom skupinom ljudi i kao takvo se koristi za razvoj i poboljšanje kvalitete našeg rada.

Zbog toga odgovorno možemo reći da je „Pomoć u kući“, “Logistička pomoć na otoku Lastovo” i svaki drugi projekt korak u poboljšanju usluge za starijeg čovjeka na otoku.

To je temelj i sigurnost koji povećavaju kvalitetu života svakog otočana.

 

Trenutno su zaposlene tri osobe u Udruzi:

Annette Mufić Trojković, predsjednica Udruge i ujedno voditeljica
Katica Grgurević, gerontodomaćica i druženje starijih osoba
Stefica Simić, gerontodomaćica, pedikerka i logistika starijih osoba

Dugoročni ciljevi naše Udruge su pružanje raznih neinstitucionalnih socijalnih usluga kroz program „Pomoć u kući“, povećanje pristupa resursima (zdravstvene i socijalne njege), davanje mogućnosti izbora i sigurnost postojanja socijalne mreže koja prihvaća nedostatne situacije u kojima se nemoćan čovjek nalazi. U jednoj riječi, povećanje kvalitete života građana, a posebno otočana u Hrvatskoj a s time povećanje kvalitete života starijeg čovjeka u Europi.

Podržite nas u radu Naši partneri i donatori