Dnevnik iz Splita

Nekoliko mjeseci prije nego što sam išla u Split na školovanje, bio mi je veliki “kupus” u glavi. Što ću upisati, hoće li ocjene biti dovoljne za škole koje bi mogla odabrati, kako će izgledati život u Splitu ? Ovo zadnje mi se činilo čak i zanimljivo. Super, napokon grad, puno ljudi, nova poznanstva – ja srednjoškolka!!!

Zanimljivo je bilo s roditeljima sijedjeti ispred kompjutera i gledati razne programe škola. Jedan dan mi se činilo ovo super, drugi dan ono. Nakon dugo razmišljanja ipak sam odlučila da mi je najdraža škola turistička. Kada smo čekali liste upisa bilo je puno neizvjesnosti, ali uspjela sam – yeah!

Došao je taj dan “D” kada je mama sa mnom išla u Split na upis, prvo u školu, poslije u dom. Sve mi je bilo super, super…

Malo me bilo strah, hoću li u velikom gradu naći put, hoću li se izgubiti, ali u konačnici sve sam lako istražila. Super mi je što napokon mogu svaki dan ići na trening juda i to, zamislite, s poznatom Barbarom Matić.

Nakon dvije, tri sedmice, primijetila sam da jedva čekam dan, kada ću ići doma i to svaki vikend. Najgore mi je, kada moj mali brat Marin plaće prije nego što idem na trajekt. Tada bi najradije ostala doma.

Ali u konačnici, jako mi se sviđa škola, i znam da drugačije ne može biti, pa se nasmijem sama sebi i gledam na one dobre stvari u mom srednjoškolskom životu u Splitu i uživam u vikendima doma!

Podržite nas u radu Naši partneri i donatori